post

Me senioriopettajat emme ole Oaj:n jäseniä. Sitten tuli hetki, jolloin olin kuitenkin Oaj:n jäsen. Laitoin vaalimainosta Opettaja-lehteen ja puhelun aikana tarkistettiin olenko Oaj:n jäsen vai en. Olin – ja sain jäsenalennuksen mainoksesta. Sitten en taas ollut, kun sitä kysyin kokeneimmilta senioriopettajilta. Voisimmeko me olla Oaj:n jäseniä, ihan oikeasti, eläkkeelle siirtymisen jälkeenkin. Näinhän on asiat muissa Akavan järjestöissä.
Jos olisin jatkanut työuraani Kustannus Oy Otavan palveluksessa myyntipäällikkönä ja kun tällöin olin Myynnin ja Markkinoinnin ammattilaiset järjestön jäsen, olisin nyt sen järjestön eläkeläisjäsen. Palasin kuitenkin opettajaksi 10 vuotta sitten ja liityin Oaj:hin. Olin taas myös Oaj:n luottamustehtävissä. Jäätyäni eläkkeelle erityisopettajan virasta, liityin senioriopettajiin, kun en voinut jatkaa Oaj:ssä. Toki olisin mielelläni sen tehnyt. Eläkkeelle jääminen on iso muutos. Minusta olisi ollut hieno juttu, josko oajläisyys olisi säilynyt.
Meitä senioriopettajia on paljon, yli 20 000 ja sehän on 1/6 osa Oaj:n jäsenmäärästä. Ei ole mikään helppo yhtälö hoitaa jäsenyyttä Oaj:hin tuosta vaan. Oulun senioriopettajien kuukausikokouksesaa meitä oli vajaa 60 paikalla ja useimmat olivat sitä mieltä, että tottakai meidän pitäisi saada säilyttää jäsenyytemme – olisi jäsenyys sitten vaikka rajoitettu.
Voisimmeko me olla Oaj:n seniorijäseniä, joilla ei olisi esim. oikeuksia osallistua Oaj:n vaaleihin tai työttömyyskassaetuihin. Kaikki tämähän olisi neuvoteltavissa. Saisimme kuitenkin esim Opettaja-lehden (se voisi olla etu, jonka saa niin halutessaan) tai joitain muita jäsenetuja.

Juhani Suopanki
Oulun seudun senenioriopettajat