Kirjoitin Kalevaan pari vuotta sitten ideasta ”vesibussi liikennettä Oulun edustalle”. Paremminkin vesionnikka tai merionnikka olisi Ouluun parempi nimi. Se voisi liikennöidä Torinrannasta Möljän kautta Nallikariin ja kiertää sen jälkeen Hietasaaren. Sillä voisi tulla keskustasta Huvipuistoon ja Meri-Oulun kesäteatterriin. Oululaista merellisyyttä ei tahdo oikein ymmärtää, ellei ole käynyt merellä Oulun edustalla. Hietasaaren-Toppilansaaren asukasyhdistys ry järjesti viime kesä Oulu-laivalla merimatkan. Tällä aluksella on kuitenkin vain koulutuslaivan status ja näin ollen se ei voi ottaa enempää kuin 44 matkustajaa. Porukkaa olisi tullut enemmänkin ja monelle piti ilmoittaa ”ei mahdu”.

Olisimme matkanneet Hailuotoon, mutta Marjaniemen satama on niin matala, ettei alus voi sinne rantautua. Se oli pettymys monelle. Hailuodon lauttasatamaan kyllä olisi päästy. Siellä ei kuitenkaan ole muuta kuin kioski. Kyllä turisteille ja oululaisille pitäisi tarjota oikeaa merellisyyttä, koska olemmehan rannikkokaupunki.